כיצד להיות רומאי ברומא....
טיפים למבקרים שלא אוהבים לבלוט בשטח:
עשה:
1. את הקפה של הבוקר שותים בעמידה ליד הבר:
בבקרי יום חול לא יושבים בנחת בבית הקפה. הקפה אינו בילוי, הוא צורך קיומי. באים, צורכים, ממשיכים הלאה.
האיטלקים אינם שותים את הקפה בבית אלא בבית הקפה ולכן גם עושים זאת זריז.
הקפה מוגש חם אך לא רותח כמקובל כאן, מבחינת האיטלקים זה הכרחי בכדי שיהיה "מוכן לשתייה" ללא המתנה.
אם אתם חייבים קפה חם מאד, ציינו זאת במפורש (Bollente)
2. בבוקר שותים קפוצ'ינו, בצהריים ובערב לא:
קפה של בוקר יהיה כמעט תמיד קפוצ'ינו,
איתו מזמינים קורנטו (=קרואסון) או טרמיציני (=כריך לחם משולש קטן).
לעומת זאת בצהריים או בערב לא שותים קפה עם חלב כי זה כבד מדי,
לכן מזמינים אספרסו או מקיאטו. האיטלקים קוראים לאספרסו שלהם "קפה" ולכן זה מה שיש להזמין.
3. בזמן הארוחה שותים מים מינרלים ויין:
להזמין פחית קולה בארוחת צהריים או ארוחת ערב זה עלבון למסעדה.
אני לא מתחייבת שלא תראו איטלקים צעירים עושים זאת, אך לרב מזמינים כולם מים מינרלים:
או ללא גז (נקראים naturale) או מוגזים קלות (נקראים frizzante).
עם המים רצוי להזמין יין. אפשר להסתפק ביין הבית (vino della casa), יין פשוט וטעים.
אל תעשה:
1. אין לאכול ספגטי עם כף:
המנהג האמריקאי שהשתרש בישראל לא מקובל בארץ הפסטה.
כשאוכלים ספגטי מסובבים את המזלג בלבד על דפנות הצלחת. קצת ניסיון ואפשר להסתדר.
אם התרגלנו לצ'ופסטיקס, אין על מה להתלונן כאן....
2. לעולם. אבל לעולם אין לבקש קטשופ עם הפסטה:
קטשופ הוא מחוץ לתחום במטבח האיטלקי. אם האיטלקים
ייצאו יום אחד למלחמת עולם, יהיה זה נגד הקטשופ...
בקיצור, מנת פסטה ברוטב עגבניות בסיסי תתאים גם לחובבי הקטשופ וגם לילדים המכורים.
3. מזנון האנטי-פסטי אינו "אכול כפי יכולתך":
אם הזמנתם למנה ראשונה מזנון אנטי-פסטי,
ומזמינים אתכם לגשת ולמלא צלחת מהמזנון- השתדלו לא לגדוש את הצלחת
יש עוד מנות טובות ומשביעות אחר כך. וחשוב מכל, לא מקובל לקום ולמלא את הצלחת בפעם השנייה. התשלום הוא על מנה אחת.
עד כאן להפעם...טיול נעים ואותנטי...
טיפים למבקרים שלא אוהבים לבלוט בשטח:
עשה:
1. את הקפה של הבוקר שותים בעמידה ליד הבר:
בבקרי יום חול לא יושבים בנחת בבית הקפה. הקפה אינו בילוי, הוא צורך קיומי. באים, צורכים, ממשיכים הלאה.
האיטלקים אינם שותים את הקפה בבית אלא בבית הקפה ולכן גם עושים זאת זריז.
הקפה מוגש חם אך לא רותח כמקובל כאן, מבחינת האיטלקים זה הכרחי בכדי שיהיה "מוכן לשתייה" ללא המתנה.
אם אתם חייבים קפה חם מאד, ציינו זאת במפורש (Bollente)
2. בבוקר שותים קפוצ'ינו, בצהריים ובערב לא:
קפה של בוקר יהיה כמעט תמיד קפוצ'ינו,
איתו מזמינים קורנטו (=קרואסון) או טרמיציני (=כריך לחם משולש קטן).
לעומת זאת בצהריים או בערב לא שותים קפה עם חלב כי זה כבד מדי,
לכן מזמינים אספרסו או מקיאטו. האיטלקים קוראים לאספרסו שלהם "קפה" ולכן זה מה שיש להזמין.
3. בזמן הארוחה שותים מים מינרלים ויין:
להזמין פחית קולה בארוחת צהריים או ארוחת ערב זה עלבון למסעדה.
אני לא מתחייבת שלא תראו איטלקים צעירים עושים זאת, אך לרב מזמינים כולם מים מינרלים:
או ללא גז (נקראים naturale) או מוגזים קלות (נקראים frizzante).
עם המים רצוי להזמין יין. אפשר להסתפק ביין הבית (vino della casa), יין פשוט וטעים.
אל תעשה:
1. אין לאכול ספגטי עם כף:
המנהג האמריקאי שהשתרש בישראל לא מקובל בארץ הפסטה.
כשאוכלים ספגטי מסובבים את המזלג בלבד על דפנות הצלחת. קצת ניסיון ואפשר להסתדר.
אם התרגלנו לצ'ופסטיקס, אין על מה להתלונן כאן....
2. לעולם. אבל לעולם אין לבקש קטשופ עם הפסטה:
קטשופ הוא מחוץ לתחום במטבח האיטלקי. אם האיטלקים
ייצאו יום אחד למלחמת עולם, יהיה זה נגד הקטשופ...
בקיצור, מנת פסטה ברוטב עגבניות בסיסי תתאים גם לחובבי הקטשופ וגם לילדים המכורים.
3. מזנון האנטי-פסטי אינו "אכול כפי יכולתך":
אם הזמנתם למנה ראשונה מזנון אנטי-פסטי,
ומזמינים אתכם לגשת ולמלא צלחת מהמזנון- השתדלו לא לגדוש את הצלחת
יש עוד מנות טובות ומשביעות אחר כך. וחשוב מכל, לא מקובל לקום ולמלא את הצלחת בפעם השנייה. התשלום הוא על מנה אחת.
עד כאן להפעם...טיול נעים ואותנטי...
אפרת פישביין, מומחית לאיטליה:
לאחר שנים של מגורים וטיולים באיטליה הקמתי שירות ייעוץ אישי לבניית מסלול לאיטליה.
http//www.italiana.co.il
מעבר לאהבה העצומה שיש לי לארץ זו, והחיבור האישי שלי (בעלי ומשפחתו איטלקים) הבנתי כי יש הבדל של שמיים וארץ בין טיול על בסיס מידע שאוספים באינטרנט (או טובעים בתוכו), לבין מידע מאומת ועדכני שמונע נפילות. מניסיון של מספר חודשים, האפקט על המטיילים מדהים והם חוזרים מאוהבים... מומלץ גם למי שכבר טיילו באיטליה- בואו לגלות את איטליה האמיתית, של האיטלקים!.
לאחר שנים של מגורים וטיולים באיטליה הקמתי שירות ייעוץ אישי לבניית מסלול לאיטליה.
http//www.italiana.co.il
מעבר לאהבה העצומה שיש לי לארץ זו, והחיבור האישי שלי (בעלי ומשפחתו איטלקים) הבנתי כי יש הבדל של שמיים וארץ בין טיול על בסיס מידע שאוספים באינטרנט (או טובעים בתוכו), לבין מידע מאומת ועדכני שמונע נפילות. מניסיון של מספר חודשים, האפקט על המטיילים מדהים והם חוזרים מאוהבים... מומלץ גם למי שכבר טיילו באיטליה- בואו לגלות את איטליה האמיתית, של האיטלקים!.